ניתוח הקטנת חזה אולי נמצא בצילו של הניתוח הפופולרי יותר, הגדלת חזה, אבל גם כך לא מעט נשים עוברות אותו מדי שנה, וזוכות בשדיים בגודל שמתאים להן יותר. אחוזי ההצלחה של הניתוח גבוהים, ההחלמה ממנו מהירה יחסית ורק לעתים נדירות נגרמים סיבוכים – אולם בכל מקרה מדובר בהליך כירורגי, וכמו כל הליך כירורגי חשוב מאוד להיערך לקראתו באופן מושכל.
האם הניתוח אכן כדאי?
המרכיב הבסיסי בהכנה לקראת ניתוח הקטנת חזה רפואי היא לוודא שאת אכן זקוקה לניתוח. בחלק גדול מהמקרים הרצון לעבור את הניתוח נובע לא רק משיקולים אסתטיים, אלא גם ממצוקות פיזיות: חזה גדול וכבד עלול לגרום לכאבי גב, בעיות ביציבה, כאבים בכתפיים (בגלל הלחץ של הכתפיות של החזייה), דלקות באזור המפגש בין השדיים לגוף בגלל החיכוך המתמיד ועוד.
עוד גורם אפשרי לרצון להקטין את החזה הוא כמובן זה האסתטי: בהקשר זה חשוב להדגיש שאמנם אי אפשר להתווכח עם התחושה של אישה שמרגישה שהשדיים שלה “גדולים מדי”, אבל לפעמים מנתח פלסטי בעל יושרה בכל זאת ממליץ לא לעבור את הניתוח, וזאת אם לתפישתו אין לכך הצדקה אמיתית, או שהוא מעריך כי הליך כירורגי לא יפתור בעיות דימוי עצמי ולא מצוקות פיזיות.
שינוי המראה החיצוני עוד לפני ההגעה לניתוח הקטנת חזה
בחלק מהמקרים הקטנת חזה הינה חלק משינוי מקיף יותר, למשל כזה שכולל גם דיאטה. במקרים אלה מומלץ קודם לרדת במשקל ולהתייצב על המשקל הרצוי – בדרך זו יוכל מנתח פלסטי מיומן ומנוסה לבצע ניתוח שיקטין את החזה לממדים שהולמים את המשקל החדש ואת מבנה הגוף שהתקבל.
בהקשר זה כדאי לציין שלעתים דווקא הקטנת החזה היא זו שמספקת מוטיבציה לשינויים נוספים בגוף, ובמקרים אלה תיתכן אי הלימה בין ממדי החזה המנותח לבין ממדי הגוף אחרי הדיאטה, ועל כן כדאי בכל זאת להתאמץ ולחולל קודם כל את השינויים שאינם כרוכים בניתוח.
בדיקות רפואיות מקיפות – ניתוח הקטנת חזה
לא בכל מקרה שבו ניתוח הקטנת חזה יכול לשפר במידה ניכרת את איכות החיים של האישה אכן ניתן לנתח אותה – על-מנת לוודא שהליך כירורגי לא יסכן אותה נדרשות בדיקות רפואיות שונות. המנתח הפלסטי, לאחר פגישת הייעוץ הראשונית שמטרתה בירור הסיבות שהובילו את האישה לרצות להקטין את השדיים ואם אכן יש לכך הצדקה תחילת תכנון ההליך, יפנה את המטופלת לבדיקות הספציפיות שנדרשות עבורה.
צילום חזה, בדיקות דם מקיפות ואק”ג הן הבדיקות שכמעט תמיד יש לבצע, וכך גם אולטרסאונד שד לבירור יסודי של מצב השדיים. למועמדות לניתוח מעל גיל 40 מומלץ לבצע גם ממוגרפיה. רק לאחר שמתקבלות תוצאות של כל הבדיקות, יכול המנתח הפלסטי לדעת האם אכן הניתוח אינו מסכן את המטופלת.
הפסקת עישון ונטילת תרופות מסוימות
עישון הוא הרגל מזיק באופן כללי, ובפרט הוא אינו מאפשר ביצוע הקטנת חזה, שכן הוא מקשה מאוד על הגוף להתאושש מההליך הכירורגי ובנוסף עלול לגרום להצטלקות לא אסתטית. בהתאם המסגרת ההיערכות לניתוח בחזה יש להפסיק לעשן לפחות 3 שבועות לפני מועד הניתוח, ומומלץ כבר לנצל את ההזדמנות לטובת גמילה מלאה.
כמו כן יש להפסיק לקיחת תרופות מסוימות ובפרט אלה המדללות דם (למשל אספירין או קומדין), וגם תוספי תזונה מסוימים יש להפסיק לקחת – החל משבועיים לפני הניתוח. במסגרת ההיערכות לניתוח כירורג פלסטי מתשאל כל מטופלת לגבי התרופות והתוספים, ומבהיר לה מה אפשר להמשיך לקחת כרגיל ומה לא.
למאמרים נוספים לחץ כאן